Verken de verborgen wereld van datacenters

Verken de verborgen wereld van datacenters

Microsoft Cloud datacenters

Van werken op afstand tot online winkelen, we worden steeds afhankelijker van cloud computing; oftewel we worden steeds afhankelijker van datacenters. De datacenters van Microsoft Cloud wordt aangedreven door honderden onderling verbonden datacenters over de hele wereld, die op het betrouwbare Azure-platform veilig inhoud en services leveren. Neem een kijkje achter de schermen van een Microsoft-datacenter en ontdek hoe we geavanceerde technologieën bieden via duurzame systemen om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden en hoe we innoveren om de werkwijze en mogelijkheden van datacenters te herdefiniëren.

De motor achter het dagelijks leven in de hele wereld

De cloud is de motor achter ons dagelijks leven. Honderden Microsoft-datacenters over de hele wereld maken dat mogelijk, door data op te slaan en te beheren met geavanceerde fysieke en logische beveiligingsmaatregelen die bepalen wie en wat toegang heeft tot de cloud. Maak een virtuele rondleiding door een datacenter om te zien hoe de Microsoft Cloud werkt.

De serverruimte

De serverruimte is het hart van de enorme computing- en opslagcapaciteit van de Microsoft Cloud. De ruimte is gevuld met innovatieve serverblades die zijn ontworpen en gebouwd op basis van Project Olympus, het open-source model van Microsoft voor cloudhardware van de volgende generatie. Ze maken virtuele machines, AI en machine learning mogelijk en zelfs volledige platformservices als Microsoft 365.

Netwerk

Data wordt verzonden van servers naar de netwerkruimte, die is gekoppeld aan het wereldwijde netwerk van datacenterregio's van Microsoft. Alle data worden veilig bewaard binnen het netwerk, dat een lage latentie, schaalbaarheid en de nieuwste ontwikkelingen in cloudtechnologie biedt binnen een van de grootste, wereldwijd verbonden netwerken.

Activiteiten

‎Microsoft beheert datacenteractiviteiten op een veilige, betrouwbare en duurzame manier, met behulp van de nieuwste technologische innovaties. Of het nu gaat om ervoor te zorgen dat de server- en netwerkhardware efficiënt wordt gekoeld, back-upsystemen betrouwbaar worden onderhouden of fysieke en logische infrastructuur veilig wordt beschermd, mensen staan centraal in alles wat er in onze datacenteractiviteiten gebeurt.‎

Innovatie

Microsoft loopt voorop bij cloudinnovatie. Het bedrijf streeft er voortdurend naar om de beveiliging, betrouwbaarheid en duurzaamheid van datacenters te verbeteren om klanten beter van dienst te zijn en tegemoet te komen aan de groeiende wereldwijde vraag naar computing- en digitale services.